Navigation Menu+

Lassan tényleg itt az USB C

Posted on dec 12, 2014 by in Mindenmás | 0 comments

usb

 

Hamarosan megoldódik életünk legnagyobb problémája: „Már megint fordítva próbáltam meg bedugni az USB-t!”

Az USB C az ígérgetések szerint már 2015-től ellepi az eszközeinket. De mi is ez a C? És ha ez az C, mi volt az USB A és B?

 

Mindkettőt ismerjük, csak nem tudjuk, hogy így hívják őket. Az USB A minden, amit számítógépbe dugsz (ez a sima usb fej amit sosem tudunk a jó irányban bedugni, de ilyen a telefonunkon lévő micro USB és a szappantartó fényképezőgépünk Mini USB-je is), az USB B pedig az ami a perifériákba megy, az a fej amit pl. a nyomtatódba raksz. Ezek a standardok egy gyorsan elavuló 12 MB/másodperces adatátviteli sebességgel operáltak és semmire sem elég 100 miliampert tudtak közvetíteni. Néhány eszközgyár, például az Apple hamar ráébredt az USB-k hátrányaira és bevezette a saját verzióját, a Lightningot és a Thunderboltot, majd jött az USB 3.0 ami elég sokat javított a helyzeten, mégis nélkülözhetetlenné vált, hogy az 1996-os dizájnt lecseréljék. De lássuk, mit tud az új kábel?

USB_A_to_B

10 GB/másodperces sebesség! Az USB 3.0 duplája, és a Lightning Port négyszerese!

100 Wattos energiaátvitel, amivel tulajdonképpen el tudod látni árammal a monitorod, fel tudod vele tölteni a laptopod, hozzákötheted a gépedhez a kenyérpirítódat, meg kb bármit, amit el tudsz képzelni. Végre nem lesz gáz, ha otthon hagyod a laptopod töltőjét, mert hamarosan azt is elkérheted az ismerőseidtől, hiszen valószínűleg a laptopoknak is ugyanolyan egységesített töltőfejük lesz, mint a micro USB-s telefonoknak.

10 000 bedugásnyi és kihúzásnyi strapabírást garantálnak, és ami a legfontosabb:

Fejjel lefelé is be lehet dugni!!!

usb-type-c-dual-row-receptacle

Micsoda?

Az USB C-t MINDKÉT IRÁNYBA HASZNÁLHATOD!

Vége azoknak az időknek, amikor csak az ötödik próbálkozásnál tudtad bedugni az USB Sticked. Vége az iPhone-os haverodra való irigykedésnek.

Ja, és a gépedbe járó fej ugyanaz lesz, mint a telefonodba járó. Igen, olyan kicsi.

Type-C-Slide-1

Forrás: Huffington Post, Linus Media Group, Kotaku

 

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>