Navigation Menu+

CES 2015 – Mit láttunk az első napon?

Posted on jan 7, 2015 by in Mindenmás | 0 comments

lambo3

Las Vegasról a kaszinók, a Hangover, George Clooney, Hunter S. Thompson és a világ legrövidebb házasságai jutnak eszünkbe. Hacsak nincs épp január eleje. Lássuk, hogyan telt az első nap a techfüggők nirvánájában, az idei Consumer Electronics Show-n.

 

Mivel az Alaplap – egyelőre – nincs a Palo Alto-i PR-osok célkeresztjében, nem kaptunk ingyen repjegyet, hotelszobát és hidegtálas állófogadást a CES-re, ezért összecsipegettük a legfontosabb infókat amelyekről a szerencsésebbek és gazdagabbak beszámoltak az első nap folyamán.

Nagyon hamar egyértelművé vált, hogy az idei CES-t az „otthont jobbá tévő eszközök” dominálják. Rengeteg olyan eszközt mutattak be, ami az otthonunkban lévő okos rendszereket köti össze, lehetővé teszi közöttük a kommunikációt. Emellett reflektorfényt kaptak az otthoni biztonsági kamerák, amikkel a telefonunkról is figyelhetjük, mi történik a házban.

A legkeresettebb eszközök viszont az okosórák, okoskarkötők, sapkák, zoknik, cipőfűzők és kollégáik voltak. A wearable-piac (eddig egy magyar oldal sem tudta értelmesen lefordítani a wearable szót, úgyhogy nem is próbálkozom) még mindig a robbanási időszakát éli. Már nem csak a tech-cégek teszik „hordhatóvá” a technológiát hanem a ruhanemű és ékszerkészítők is „techesítik” a termékeiket. A CES videója a Martian Monarch okosóráról itt nézhető meg.

A Misfit Swarovski Shine-ról pedig mindendki döntse el magának, hogy mennyire szép. (Spoiler: szerintünk nem az. Emellett pedig egy fitness tracker. Ki az aki Swarovski kristályokkal megy el kocogni?) Az Okosswarovski itt nézhető meg. Swarovski-Shine-Thumb-3-640x360

 

Az egyik legérdekesebb és legkevésbé szokványos hardver a Tobii Eye Tracking Device, ami a szemeidet követi és alternatív irányítási módokkal látja el a gémereinket. A Tested egész jól elmagyarázza a működését itt:

 

Az USB C az idei CES egyik legnagyobb sztárja. A róla készült cikkünket itt olvashatod el

 

A Dell megcsinálta a CES legszebb 13 inch-es quadHD laptopját.

 

A Razer pedig forradalmasítja a nappalit. Erről később még beszélgetünk. 99 dollár.
A TechCrunch interjúja Min-Liang Tan-nal, a Razer vezérigazgatójával itt nézhető meg.
99 dollár!

 

A Lamborghini bemutatott egy 6000$-os okostelefont, ami két évvel ezelőtti technológiával és az idejétmúlt Android 4.4 Kitkat-tel operál. 6000 dollárért.

 

Bemutatták a Kodak legújabb Senior-telefonját. Tulajdonképpen egy nagyon leegyszerűsített android telefonról van szó, ami arra készült hogy meglepd vele nagymamádat.

 

A legnagyobb visszhangot pedig az LG G Flex 2 keltette. Gyönyörű. Erről a telefonról mindenképp fogunk még beszélgetni a CES után.

 

Nézz rá az Alaplapra holnap este is, ha kíváncsi vagy, mi történik a CES második napján, addig is készítsd a pénztárcád a tavaszi techszezonra!

 

Forrás: Cnet, Pocketnow, Techcrunch, Tested, Verge, NCIX, Linus Media Group, Gizmodo, meg kb. minden más létező oldal.

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>